Tervis meie suurim vara…..❤️!

Hei armas,

Jagan siis taas vaikselt vahepealseid lugusid oma elukesest….. ❤️
Olen eemal olnud ja ütlen ausalt olen kirja pannud mingeid osasid kuid ei ole jõudnud Teiega kõike jagada!
Ei ole ka olnud seda viitsimist või tuhinat kui aus olla elu on lihtsalt olnud pidevas toimumises ja vahel ma lihtsalt luban endale olemisi hetki! Ja ma täna oskan ja naudin neid hetki!

Kuid hakkan vaikselt jagama Teile igapäev mingit osa enda seiklustest!

Esmalt kallad alustan ma oma tervise osas, sest tean paljud ootavad kuidas mul tervis on ja kuidas vahepeal sellega läinud on!
Ei mäletagi kas olen juba jaganud või ei aga mu tervis on hetkel täiega joonel ja ma olen rahul kuhu ma sellega jõudnud olen….. 👌
Arsti kontrollid said siis käidud mai kuus (kilpnäärme arst ja reumatoloog).

Kilpnäärme arstiga on meil siis iga 3kuu tagant proovid ja uuringud! Ja lõpuks mais sain peale proove arstilt vastuse proovime nüüd ilma rohuta – ja kui ma viimane kord proove andes tema juurest läksin ütlesin ka talle, et tulevad head uudised vastustest!
Ja nii ka läks ma saan olla terve suve rohuvaba! Puhastada ja taastada oma keha ja organismi rohu mõjust! (Ja kallad kanged rohud mõjuvad meile, alati mõjuvad! Ma saan taas oma juukseid kasvatada, sest see on omadega täiega lappes ja pekkis omadega mis nendega peale hakata ma ei teagi enam – nad ei ole enam need mis olid paksud ja pikad 🥺. Kuid tean leian ka siia lahenduse!)

Reumatoloogi teekond! Mais oli minus suur soov vahetada varasem arst ja küsisin perearstilt siis uue saatelehe ja valisin teadlikult uue arsti. Valituks sai sisetunde järgi Tartu Confido keskuses tegutsev arst. Ja ma ei kahetse oma otsust ja , et kuulasin oma sisetunnet täielikult! MIKS!
Just sellepärast, et mu sisetunne juba pikemat aega ütles, arst kelle juures käisin ei süvenenud minus juttu kui rääkisin mingites sümptomitest ja isegi ei pannud digiloosse kirja midagi. Lihtsalt kirjutas rohud ja ütles jätkame nii nagu oleme jätkand!

Mingi hetk tekkis ka minusse teadmine, et ma ei taha neid rohte endasse mu keha õigemini andis märku, et ei taha neid!
Ühesõnaga olin siis esimese vastu võtule liikumas Tartu Confido keskuses (minu jaoks ideaalne kuna nüüd kõik arstid ühes majas Raatuse perearstikeskuses ja ka sinna sai haigekassa kaudu.) ja ma olin üllatunud kui põhjalik oli arst tal oli terve hunnik küsimusi, ta katsus mu liigeseid, konte ja uuris põhjalikult igat pidi! Kuna värskelt oli ka perearsti kaudu tehtud vereproovid siis neid uuesti tegema ei hakkand aga tegi lisaks kätele ja jalgadest pildid. Jah mu kondikesed on reumast juba veidike moondunud kuid mitte nii hullusti.
Kui läksin siis taas kontrolli, et arutada raviplaani tegi arst veel lisaks ultraheli mu kätele kuna käed on mu nõrkuse koht hetkel….

Aga lõpuks ütles ta tead, ma ei taha, et sa neid rohte võtad proovime ilma kuna põletik mu kehast oli nii kõvasti taandunud, et rohud oleks lihtsalt mürk ja kahju mu kehale! Ulme eks ja ma olen ka nendest lahti, hetkel! Ja ma olen täiega rahul sellega.
Ainuke mis siis arst mulle ütles, et peame tegelema mu üli painduvusega, sest see ei ole hea.

Nimelt siis on mul liigeste hüpermobiilsuse sündroom ehk liigeste üliliikuvus on konditsioon, mille puhul liigesed liiguvad kergesti üle normaalse liikumisulatuse. Lühidalt öeldes siis siis on mu sidekoed ja lihased luude ühildumis kohtades nõrgad.
Seoses sellega on ma siis mu käed nõrgad, jalad võivad aegajalt muutuda nõrgaks, tasakaalu häired jne!
Ja täna ma tean, et see minu puhul tavaline kui ma midagi maha pillan, tasakaalu ära kaotan või mis iganes hetk, et see on minu puhul okei!

Aga no on nagu on alustan peagi füsioterapeudi juures oma teekonda, et teatud lihaseid siis tugevamaks  muuta ja mu keha oleks tugev ja võimekas tegutsema – sest ma olen tegutseja!

Hetkel jh arsti sõnul ei ole lubatud raskemad treeningud, kuid kõndimine, jooksmine, ujumine ja rahulik jooga maailm on lubatud- ja seda ma ka teen!

Olen armunud jooga maailma, igakord avastan oma keha võimekust ja vastupidavust!

Lisaks tervisele olen siis kaotanud oma kehast tänase seisuga (21.06.2023) sellest hetkest ja teekonna algusest 40 kilo!
Wau, olen mega uhke enda üle. 05.07.2021 alustasin seda teekonda kohe juba 2 aastat tagasi!
23.08.22 oli siis opi päev ja opile minnes oli mu kaal 100kg (ise võtsin vahepealse ajaga 8 kilo) ja täna kaalun ma 66kg!

Eks jh nahakest on mida on üleliia kuid see ei häiri mind, ma jumaldan oma keha ja naudin igat osa temas!

Olen kõvasti vatti selle nimel näinud, et oma tervis korda saada! Mu eesmärk oli saada tervemaks ja vabaneda rohtudest ja ma saan juba nautida suve reuma, kilpnäärme ja kõrgvererõhutõve rohu vabalt…. Juhuuuu💪

Ütlen kallad ka ausalt, kunagi ei uskunud ka mina tšakratesse ehk meie energiakeskustesse!
Kuid täna usun ma neisse kuna ma olen neid kogenud ja teadlikult ravinud ja tasakaalustanud!
Ka nende ravimine soovituste ja muudega aitasid mu tervenemisele kaasa!
Kindlasti kirjutan ka nendel teemadel Teile mingil hetkel rohkem ja lähemalt.  ❤️

AHJAAA olen aastaid võitlend ka päikese- ja murumahla allergiaga kuid see aasta (thui thui ja kopp kopp kopp ) olen ma teadlikult kreemitanud ja söönud allergia tablasid ja siiani olen ma olnud hoitud! Eks ma teadlikult ka olen hoidunud otsesest päikesest, kuid olen ka teda endale lubanud! Ja ma luban, usaldan ja naudin igat oma päeva mis mulle antud on! 🌞

Kui sinus on tahe luua tasakaal iseendas ja muutus, on kõik võimalik!  ❤️


 

Armastusega
Triinu ❤️

 

 

error: Sisu on kaitstud !!
Scroll to Top